Sunday, 28 July 2013

28/07/13

Bismillah.


Assalamualaikum.

So how is fasting so far? Dapat tak kumpul pahala harga durian runtuh tahun nih? Serius, aku rasa puasa tahun ni sangat susah. Sebab puasa sebelum-sebelum ni kan cuma goyang kaki tak buat banyak kerja. This year Ramadhan, ibu dengan ayah projek jual kat bazaar. Hah ambek. Kadang tu ada jugak termengeluh. Penat wehhhh. Jadinya, dugaan untuk aku untuk Ramadhan tahun ni ialah kepenatan. Mohon doa.


Ok hidup aku setakat ni. Baru-baru ni aku jumpa balik a long lost friend. We talked, he called. Lepas catch up peristiwa-peristiwa yang dah berlalu. So, dia sekarang dah ada rumah dan kereta. Aku? Laptop pun masih pakai yang ayah belikan 5 tahun lalu. -,- hence, aku dah buat keputusan nak jadikan dia benchmark untuk aku. Orang cakap kalau kita rasa down, tengok orang yang lagi rendah dari kita kan? Tapi aku taknak rasa selesa berada di posisi sekarang. 24 tahun hidup aku rasa macam takde pencapaian. Takde benda yang boleh dibanggakan. Masa macam ni lah kena tengok atas dan ketuk kepala sendiri lepas tu cakap ‘orang lain boleh buat kenapa aku tak boleh pulak? Mata dengan lubang hidung dia pun sama jugak ada dua!!!’

Okay. Dah motivated? Let’s work hard!

p.s. Aku dah dapat kerja. Kerja yang menepati bidang aku tapi area yang tak pernah aku sentuh. Field kan besar, so ada area dalam field tu yang aku tak pernah pegi so sekarang kena pegi. Mintak doa eh. Lepas raya start ngajar -.-



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...