Sunday, 29 December 2013

1:44 am, 29. Disember. 2013

Bismillah.

Assalamualaikum.

Okay. Dah berkurun lama tak hapdet blog. Sebab sekarang masa nak update blog memang akan jarang-jarang ada. Figures. Hari tu sibuk dengan projek besar untuk diri sendiri, lepas tu ke Johor la pulak, dan lagi ada taklimat pengurusan sebab tak lama lagi sekolah bukak dan for sure ada sesi pendaftaran yang akan mengerah otak dan tulang empat kerat yang dah berbalut lemak sepanjang cuti ni. Kan dah kata, sibuk memanjang. Sampaikan sleeping pattern aku dah berubah 380 darjah celcius!

Biar gambar ajelah yang berbicara, kan? Ececeh, dah macam ayat dalam novel la pulak. Here goes.
 
From KLIA to Senai Airport with me, on-board.

Kena tunggu kengkawan lain sampai. Aku sampai pukul 8, and dia orang sampai pukul 2:30 petang. Tidakkan penantian itu sangat mengeringkan. Jadinya, aku pegilah godek-godek MPH. Niat nak beli satu buku je. Tup tup terbeli empat! Tamak haloba sungguh!

Aku. Ikut. Pertandingan. Syarahan. Bahasa Inggeris. Uolls.

Ikut mak bapak angkat (oh, buat pertama kalinya, aku tinggal dengan mak bapak angkat. Pertama kali okay!) ke Tanjung Balau sebab dia orang nak tempah chalet, untuk Hari Keluarga. Rejeki.

Tanjung Balau. Agak-agak, Nordin Ahmad berlakon 'Air Mata Duyung' kat sini ke eh?

I was here!

Balik tu, aku dapat duk depan. Hotseat bebeyh! Rejeki lagi. Alhamdulillah.

Bye-bye Johor. (eh, dah bagitahu ke ini first time aku ke Johor??)

Bukak sekolah nanti in shaa Allah aku akan buat dua kerja. Siang ngajar bebudak age 4-6 dan tengah hari akan bergegas ke sekolah rendah.

Kawan-kawan baik aku cakap, aku boleh buat. Dan sekarang, aku memang tengah berusaha sangat-sangat untuk yakinkan diri yang ‘yes, you can do it, Noor.’Ohhh bilalah nak dipostingkan ni.. I is tak nak menganggur T.T

Okbai. Doakan aku tak pengsan halfway. Duit sangat-sangat diperlukan oleh orang yang tengah meningkat usia macam aku ni. :P


3 comments:

smbotak said...

serius ke 1st time ke johor? selamat datang, dan jangan lupa kembali lagi.

Cik Anis Nisa said...

Nisa yg dduk johor tak smpai lagi tg balau tu..hihi..

#lame nisa tak singgah sini... :)

zacky786 said...

yes u can do it

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...