Tuesday, 23 October 2012

Bermulalah sebuah kehidupan yang eksotik.

Assalamualaikum.

Alhamdulillah. Semalam selamat lah aku sampai ke kampung halaman. Aku cek jugak handphone dalam hati ‘eh kenapa mak ngan ayah tak miscall tak mesej nih?’. Yala, flight lambat sampai ke destinasi selalunya mesti akan ada beribu mesej atau miscall masuk. HAHA

Sampai-sampai je, tahu la aku kenapa takde miscall. Sebab yang ambil aku kat airport ialah lelaki terhensem abad ini! Ayah! Aku tanya ayah, ayah kenapa tak mesej tak call? Ayah jawab eh nak buat apa, kitorang dah tau Noor nak sampai pukul berapa. Dari jauh sebenarnya aku cari jugak mana ibu dengan adik. Last-last aku nampak ayah! Tengah berdiri dengan tegap dan sasanya dengan senyuman lebar.

Ayah cakap, jantung ayah macam tak best je, cuba dengar. Hamboih! Kat airport tu! HAHA. Aku turutkan jugak permintaan ayah, aku lekap telinga kat dada ayah. Peduli apa orang nampak. Ayah sekarang dah makin manja eh.

Aku tak bagitahu adik aku nak balik. Jadi aku mesej adik cakap jangan tidur dulu nanti akak nak call. Beria adik tunggu pastu bila dia buka pintu tengok ayah bawak beg besar tak semena-mena dia jadi macam baby yang nampak patung warna-warni! ;p adik cakap ‘hah, tadi adik mesej ayah tanya ayah kat mana ayah cakap ayah kat airport!’

Ayahhhhhhh~ Noor nak buat surprise untuk adik la! HAHA

p/s: Lauk tengah hari tadi bangau goreng yang ayah tembak pagi tadi. Bermula lah kehidupan exotic ku. Senang hati! ;)

3 comments:

Ummu Majdiyya said...

Have an awesome vacation ok! Already miss you. haha

Dinas Aldi said...

Allah, lambatnya akak baca entri dik Noor ni. But better late than never, kan. Kehkeh alasan bagus tu :D

Bangau goreng?! Wehhh tak pernah makan seumur hidup, sedap tak? Mesti best kan.

Ayah rindu kat dik Noor tu. Take care dik, have a great time with your family at home :)

ismi said...

salam aidiladha noor..bangau goreng? mcm mana rasa tu?teringin jugak nk rasa ni,have a good day :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...