Friday, 26 April 2013

Dialog ringkas yang mengetuk kepala.

Bismillah.

Assalamualaikum.

Okay. Tadi mengantuk pastu tetiba kawan-kawan datang ngantuk hilang kejap sekarang dah ngantuk balik. Hehe. Sebelum tidur nak update blog takut blog bersawang (padahal taknak ngaku yang dah addicted dengan blog).
Okay takde kaitan -,-
Beberapa hari ni aku dah belajar banyak perkara yang aku rasa aku kena kongsi. Ini dialog aku dengan kawan-kawan.

Kawan baik 1
Situasi : Isi borang permohonan.
Aku : Ni dia tanya aku ada mohon kat tempat lain ke aku nak jawab apa eh? Kang kalau aku cakap ada tak dapat pulak permohonan ni..
Kawan baik 1 : Jawab je ada. In shaa Allah kalau jujur ada barokah di situ.


Kawan baik 2
Situasi : Nak pegi masjid.
Aku : Eh jap nak ambil telekung.
Kawan baik 2 : Tak payah. Hari ni kita bagi pahala kat orang.

Kawan baik 3
Situasi : Bincang santai.
Aku : Kenapa mood orang yang negative boleh effect mood kita?
Kawan baik 3 : Mungkin sebab kita pun ada cas negative tu.

Hidup ini adalah satu sesi pembelajaran yang berterusan. Jangan pernah berhenti dan mengalah. *ayat orang dah ngantuk.
 
Ok bai.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...