Friday, 13 July 2012

There is no mistake, only lesson. From ALLAH.

Assalamualaikum.

Hari ini ada masalah di sekolah. Rasa macam malas nak cerita. Akan tulis dalam journal saja nanti. (sekarang aku pun dah mula tulis journal untuk menggalakkan pelajar tulis. Tiap hari akan kongsi apa yang aku tulis dalam journal untuk mereka). Tapi one thing for sure, sesuatu itu takkan terjadi dengan izin ALLAH tanpa sebab.

Teguran dari manusia itu mungkin wasilah teguran dari ALLAH. Kalau orang itu salah, ALLAH akan bagi petunjuk, kalau saya yang salah, ALLAH akan bagi petunjuk jugak. Setiap hari adalah pengajaran dalam hidup, kan?
 There is no mistake, only lesson.

^______^


Kata ibu, ibu percaya aku. Kata ibu, kalau aku rasa betul, teruskan. Buat perubahan. Ibu kata aku kuat, macam Gunung Everest yang tinggi itu. Sayang ibu.

3 comments:

insan_marhaen said...

kesilapan adalah guru yang paling baik jika kita sanggup[ belajar daripadanya.

makchaq said...

masalah tu mana2 pun ada NV,
yang penting jangan selalu lari..hadap dengan hemah..

NoorVictory said...

IM : Betul. Dari kesilapan itu kita kutip pengalaman hidup. ;)

makchaq : Terima kasih makchaq. Akan cuba! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...