Friday, 20 April 2012

Terharu. Sangat.


Hari ini aku dapat tau satu cerita yang buat aku terharu. Sangat. Dengan keterharuan ini aku nak kongsikan cerita ni supaya korang pun bolehlah terharu sama. Hehehehe *ketawa dengan penuh keterharuan

Masa aku awal-awal heart broken dulu, kehidupan ini sangat menyedihkan. Dengan aku-aku punya appearance sekali menyedihkan.*sobsobsob* dengan badan kurus, muka cengkung dan baju dah macam ala-ala gothic. Hitam manjang. Satu hari, ada sorang kawan ni mesej. Dia cakap, “aku ada belikan kau burger, nanti datang rumah tau”. Out of nowhere! Tetiba. Okay. Pelik. Tapi aku datang jugak pastu duk makan kat rumah dia sambil borak-borak kosong.

Hari ini baru aku tau cerita sebenar. Setelah sebulan (agaknya).

Kawan baik 1: Kau dah gemuk sekarang.
Aku: A’ah, selera makan dah okey. Hee.
Kawan baik 1: Yala, dulu kitorang nampak kau lemah tak bermaya je. Kesian, tau tak.
Aku: Sekarang dah tak cengkung kan? Dah tak kurus, kan? Dah okey, kan?*sambil pose ala-ala princess tayang baju cantik*
Kawan baik 1: Bolehlah, pipi dah tak cengkung dah. Sampai satu malam tu kawan baik 2 belikan kau burger. Aku tanya kenapa tetibe, dia cakap “takpelah, nak senangkan hati dia”.
Aku: *terkedu. Series taktau nak cakap apa dalam hati cakap shuwit banyak-banyak kali terharu sampai rasa nak nangis!*

Tak terucap tak tergambar dek kata-kata dan mimik muka. All I want to say is thank you Allah and thank you semua kawan baik! Sayang semuanya!

2 comments:

Karukord Jagau's said...

alhamdulillah ada kawan yang baik macam tu... :)

NoorVictory said...

Betul. Alhamdulillah sangat2 dapat diorang suma jadi kawan baik! =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...