Saturday, 21 April 2012

Kepingan Hati.

Okey, kita guna bahasa santai ringkas dan padat untuk entri on the spot. Konon nak cari nasib kalau-kalau Kepingan-kepingan Hati ada dalam search engine Google, alih-alih terjumpa ini.



Kepingan Hati by Terry

Kemanakah kini harusku pergi
Mencari kepingan hatiku kasih
Dan ke manakah janji yang telah engkau ingkari
Hilang sudah tak lagi bertepi
Apa yang terjadi pada cinta suci ini
Setelah sekian lama ku yakini
Kau hancurkan hati ini
Kerana dirimu persembahan jiwaku
Ku serahkan hanya kepadamu
Dan kerana dirimu nadiku mencari
Berharap kau mengembalikan hatiku
Kerana ku serahkan semua hatiku
Geranganmu kemana kan ku cari kini.

Hati ini dah tinggal sebelah. Yang sebelah lagi dah diserahkan pada dia. Yang tinggal ini pun belahan yang kepingan-kepingannya berserakan. Sebab itu aku serahkan pada Allah. Sebab aku tahu Allah akan jaga hati yang sebelah ini dan perlahan-lahan akan mencantumkannya. Menjadi sebuah hati yang punya rasa. Kembali.

*wohoo sangat santai dan serius taktau ada lagu tajuk Kepingan Hati (ceh!)*

1 comment:

Karukord Jagau's said...

aiseeyyman....! aku pun first time ar dgr lagu ni....huhuuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...