Tuesday, 24 April 2012

Istikharah.


Minta maaf aku bukan peminat tegar kucing. Aku cuma sekadar manusia biasa yang ada hati dan naluri keihsanan (cehhhh) untuk bantu kucing lintas jalan dan beri kucing makan saja. Aku juga bukan penyiksa kucing. Kalau kucing-kucing nak bergesel di kaki aku takde masalah. Tapi kalau dah sampai begesel kat muka, I’m sorry I can’t proceed with your ‘manja-ness’ anymore. Kucing, I think through you, my prayers have been answered.
Tak meraung, tak terjelepuk jatuh dari katil (online dari atas katil). I don’t know how to react. Kalau kita dah tanya Allah, kita kena serah jawapan bulat-bulat kepada Allah. Kita kembali pada Allah bukan sebab Allah ada jawapan. Tapi sebab Allah adalah jawapan kepada semua permasalahan.

*aku harap aku kuat sampai aku kena tengok kau bersanding dua orang atas pelamin dan aku harap pembaca boleh relatekan tajuk dengan isi entri ini*

1 comment:

Nisa said...

"Seek Allah's help with patient perseverance and prayer. It is indeed hard except for those who are humble." [Sura al-Baqarah, 2:45]

I can relate to it. I am sure it is not only been rough, but also heart breaking too. To be as close as the two of you were, then to loose it all so quickly but not to be able to do a thing about it.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...