Tuesday, 17 April 2012

Jangan takut cinta.


*adoinyelapun lagu ni*

Kawan aku cakap, sorang pegi, sepuluh datang. HAHA. Percaya atau tidak, ini benar-benar terjadi. Takdelah sampai sepuluh kan. Dalam dua tiga ratus adalah. Wawawawa. (so, bajet artis ramai peminatlah? No no no) Aku rasa korang pun macam tuh, kan? Mesti sekarang masa korang dah single mingle ni ramai datang nak isi borang. Tapi sayangnya, (kalau korang macam aku) kita dah fobia. Fobia dengan janji lelaki. Fuh!

Yang datang tu akan cakap “lupakanlah dia, kau bina hidup baru”, “yang lepas jangan dikenang”, “benda dah berlalu, biarlah berlalu”, “aku tak macam dia”, “aku takkan buat kau sedih lagi”, “life is meant to be lived looking forward, to where you are going; not looking back on what has already happened”, yada, yada, yada. Dan kau rasa (tanya diri sendiri) dia kat sana takde orang cakap macam ni ke? Dia dah dengar cakap orang, dia dah mula mulakan hidup baru. Tapi kita masih tunggu dia. Patutnya, kita pun mula turn over a new fresh leaf enjoying what we have not regretting on what we don’t have. It’s your choice to either regret or rejoice!

Aku fobia Math, ketinggian and now tambah satu lagi (thanks to you) janji lelaki. Tapi (thanks to you also) aku dah makin yakin dengan janji dan kasih Allah. Aku takkan takut pada cinta Allah. Kerana cinta, Allah berikan kita kesakitan. Sebagai kafarah dosa, sebagai wasilah untuk mendekatkan diri kita pada Tuhan. Allah rindu kat kita, kawan-kawan. Oleh kerana itu, kita kena selalu berdoa supaya Allah sentiasa dekat di hati. In time, Allah akan beri kita jalan keluar dari kesedihan ini.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...